New Zealand - onsdag den 23. januar 2013


Fra Matamata til Rotorua (med besøg i Hobbiton)

Tilbage

Vi vågnede til lunt og solrigt vejr. Vækkeuret var sat til kl. 8, men der var livlig aktivitet ved den tid. Man skal lige finde ud af det, når der er 4 mand på så lidt plads. Det skal lige koordineres, så man ikke går for meget i vejen for hinanden.

Morgenmaden var hurtig klar og den blev indtaget på en hård træbænk, omgivet af høns og haner, der åbenbart vandrede vildt rundt. De ventede vist på lidt morgenmad fra vores bord og de ventede ikke forgæves. Der var lidt muggent brød og et par æggeskaller til dem. Skallerne havde ikke den store interesse, men da brødet kom på banen, var der kamp om føden ?

Klar til afgang - nu med Torben som chauffør. Han kørte som en vild fra første færd, selv om det var hans debut i modsatte side af vejen ?

I løbet af en halv time var vi i byen Matamata, hvor vi gerne ville se Hobbiton, et sted, der har været brugt i både Ringenes Herres trilogien og Hobbitten-trilogien, der netop er blevet indspillet. Vi parkerede tæt på byens turistinformation, der selvfølgelig var et hus udformet som hobbitternes hus. Det passede perfekt. Vi kunne købe en tur til Hobbiton og der var busafgang 10 minutter senere. Prisen var 75 dollars pr. person. Så der var lige tid til at pakke rygsækken om og være klar ud for turistinformationen kl. 10:15.

En mindre bus med en kvindelig chauffør/guide kørte os de ca. 15 km. ud til Hobbiton. Ved indgangen til området, blev vi lodset om i en anden, større, gammel vrag af en bus. En ny guide fortalte os om området og hvordan det havde været i brug til de 2 filmtrilogier.

Området skulle oprindeligt anvendes til Ringenes Herre trilogien og det var planen, at det kun skulle være i brug i kort tid. Men der blev optaget en del ekstra materiale i området, selv om det var ret begrænset, hvad der kom med i den endelige film. Efter indspilningerne skulle området fjernes og genetableres til almindelig landbrug (som det bruges til i dag). Man fik ødelagt halvdelen af de specielle huse men regnen satte en stopper for, at man fik ryddet området helt.

Så snart filmene fik premiere, begyndte folk at opsøge området. Ejeren af området øjnede en chance for, at tjene en skilling på lokaliteterne og han fik bevilling til, at opbygge hele området igen. Området består af en lille landsby Hobbiton, som er en del af starten på Ringenes Herre trilogien. Landsbyen ligger i et bakket område, som vi fik lov at få en tur igennem. Vi var heldige, at der ikke var så mange gæster i området, så det var muligt at få lidt billeder uden en masse andre gæster. Vi fik lov at fotografere husene men måtte ikke gå ind i dem (bortset fra et enkelt, hvor Torben fik lov at stikke hovedet indenfor).

Filmselskabet havde lagt meget kraftige restriktioner på området og der var ikke et eneste billede fra selve optagelserne i området. Dem havde selskabet strenge restriktioner på, selv om jeg fandt det naturligt, at de kunne vise lidt billeder af den store opsætning, der var nødvendig.

Det var helt vildt, hvor pertentlig Peter Jackson (instruktøren) var under indspilningerne. Når der var blevet filmet en dag, kiggede han optagelserne igennem. Var han ikke tilfreds, blev de kasseret og man startede forfra næste dag. Han havde også stillet store krav til de New Zealandske myndgheder, for at bruge området. Han tillod ikke uvedkommende i nærheden af området under indspilningerne og fløj en pilot ind over området, gav det kæmpe bøder og fratagelse af flycertifikatet... Ja Hollywood har magt overalt ?

Efter 3 timer, var turen overstået og vi var tilbage i Matamata. Turen kan godt anbefales men det er en fordel, at man er fan af de 2 filmtrilogier. Jeg tror nok, at vi mere tog det som en flot tur i landskabet. Vi blev også enige om, at vi ikke behøver at jagte mere af alt det festivitas, der foregår på New Zealand i forbindelse med de 2 filmtrilogier.

Vi osede lidt i Matamata og fik fyldt lagrene op i den lokale Countdown butik, der ikke var ret stor. De havde f.eks. ingen sort øl...

Så gik det videre mod Rotorua. Undervejs gjorde vi stop, for at spise lidt frokost i bilen. Vi var efterhånden også ved at være lav på batterierne, for klokken var halv fire, før vi fik stillet sulten.

I Rotorua tjekkede vi ind på den centrale Top-10 campingplads. Vi havde talt om, at tage på en Maui-aften, men da vi ankom til campingpladsen var det blevet for sent, at bestille plads, så vi valgte at slappe lidt af og kigge kort og kommende ture. Der blev også tid til at få et bad i campingpladsens termiske bade.

Aftensmaden skulle være frikadeller og sølvbeder. Ja, nu var svigermor kommet på besøg, så skulle der dansk islæt på menuen ? Det smagte nu fortrinlig, for svigermor ved godt, at jeg gerne vil have melede kartofler. Vi nød aftensmaden, mens det blev mørkt og næsten skyfrit.

Ved 23-tiden var vi klar til at tørne ind. Ella og Torben havde været friske i dag, så de slap nok nådigt for deres jetlag.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27